FC Nordsjælland får U18 DM licens

DBUs faggruppe Kvindeelite har besluttet at øge U18 Pige DM-rækken fra 12 til 14 hold med FC Nordsjælland og Silkeborg IFQ som de to nye klubber – VSK Århus bli’r Sorteper.

15 klubber havde søgt U18 DM licens – og de 14 fik en plads i Danmarks bedste pigeungdomsrække i den kommende sæson 2018/19. Ud over de nuværende 12 hold i U18 DM ligaen havde klubberne FC Nordsjælland, Silkeborg IFQ og VSK Aarhus også ansøgt, og for første gang nogensinde fik FC Nordsjælland og Silkeborg IFQ tildelt licens, mens VSK Århus (tidligere Skovbakken) heller ikke i kommende sæson får DM-status. Det bliver spændende at følge, hvordan ikke mindst den nye og meget ambitiøse aktør i dansk kvindeelitefodbold, FC Nordsjælland, klarer sig.

Licenserne tildeles på baggrund af to overordnede kriterier: Det ene er de formelle krav som f.eks. uddannelsesniveau på trænere og fysioterapeuter; klubben organisatoriske set-up og de fysiske faciliteter . Det andet kriterium i beslutningsgrundlaget omhandler en sportslig vurdering af klubbens spillermateriale på årgangene 2001-2003 samt det elitære niveau i klubben. Denne vurdering foretages af landstrænergruppen og kommer i form af en indstilling til Kvindeelitegruppen

Hårfin afgørelse på sportslige kriterier

Formand for Kvindeelitegruppen, Mette Bach Kjær,understreger, at hun er glad for den store interesse, som klubberne har vist for U18 Pige DM-rækken, og at alle 15 ansøgere har levet op til de formelle krav for at deltage i U18 DM ligaen.

”Det er dejligt at se, at der er interesse for at spille på allerhøjeste niveau rundt om i hele Fodbolddanmark. Alle ansøgninger har været af høj kvalitet, og alle har levet op til de formelle krav. Da der kun er plads til 14 hold i ligaen, har det været en hårfin afgørelse på de sportslige kriterier, som i sidste ende gjorde udslaget til fordel for de 14 valgte klubber,” siger Mette Bach og uddyber baggrunden for udvidelsen af rækken:

”Vi har haft en lang, konstruktiv og velargumenteret diskussion i Kvindeelite, om vi skule udpege 12, 13 eller 14 klubber til udgaven af næste års U18 Pige DM-række. De små marginaler og troen på, at vi bedst udvikler dansk eliteungdomsfodbold ved at skabe 14 kvalificerede elitemiljøer blev afgørende, og jeg vil gerne byde FC Nordsjælland og Silkeborg IFQ velkommen til U18 DM rækken”.

Efter behandling af ansøgningerne til U18 Pige DM-rækken er det dermed fastlagt, at U18 DM ligaen vil bestå af følgende klubber, der hver får et økonomisk tilskud på 150.000 kr i den kommende sæson – en stigning på 50%.:

KoldingQ, Team OdenseQ, Vildbjerg, IF Lyseng, Fortuna Hjørring, Brøndby, AaB, Team Viborg, BSF, B 93, Varde, FC Thy Piger – Skyum, FC Nordsjælland, Silkeborg IFQ.

 

Nyheder fra bold.dk