Gjensidige Kvindeliga på TV via historisk aftale

SPORT LIVE sikrer sig rettighederne til at vise kampe fra den bedste kvindelige fodboldrække i Danmark i foråret 2020.

Når mesterskabsslutspillet i Gjensidige Kvindeligaen sparkes i gang sidste weekend i marts, bliver ugens Super-Match transmitteret direkte på den nye sportskanal SPORT LIVE med kick-off lørdag kl. 12.00.

”Det er et stort skridt for dansk kvindefodbold, og vi er enormt stolte af denne aftale. Det betyder, at rigtig mange danskere (omkring 1,4 mio. husstande) nu får mulighed for at se dansk klub-kvindefodbold fra øverste hylde på TV. Den ny kvindeliga, som vi lancerede i august 2019, får med TV-aftalen et ekstra løft med et fuldt professionelt TV-produktions set-up,” siger Nicolai Kaas Nordstrøm, chef for Kvindeligaen.

”Baggrunden for TV-aftalen er, at alle liga-klubberne for nylig har indgået en fælles liga-aftale med Kvindedivisionsforeningen, så en del af de kommercielle rettigheder og TV-rettighederne fremover kan sælges samlet – og det er en klar gevinst for både ligaen og de enkelte liga-klubber,” understreger formand for KDF, Kim Kjærhus.

Direkte TV fra Super-Matcher

Også i SPORT LIVE er der stor begejstring for tv-aftalen:

”Kvindefodbolden er klart på vej frem – også i Danmark hvor der på det seneste er blevet lagt et stort arbejde i at udvikle især Gjensidige Kvindeliga og gøre den mere attraktiv for publikum og medier,” siger Flemming Kjellerup, direktør for SPORT LIVE og tilføjer:

”Vi sender hovedparten af Super-Matcherne direkte, og vi laver også et ugentligt magasin-program. Vi tror på, at vi i samarbejde kan tage ligaen og dansk kvindefodbold til næste niveau rent TV-mæssigt.”

SPORT LIVE har indgået distributionsaftaler med YouSee, Canal Digital, Stofa og Waoo. Kanalen kan vælges enten som tilvalgskanal eller i en bland-selv eller vælg-selv pakke. Antenneforeninger kan også købe SPORT LIVE enten direkte eller igennem en af de distributører, SPORT LIVE samarbejder med.

SPORT LIVE er en del af F3 Mediagroup A/S. Flemming Kjellerup er direktør, og Claus Bretton-Meyer er formand for selskabets bestyrelse.

Gjensidige Kvindeliga tager hul på forårssæsonen og kampen om medaljerne lørdag den 28. marts, og her vil du for første gang kunne følge en udvalgt kamp fra runden live på SPORT LIVE. De resterende kampe, vil som hidtil kunne ses som LIVE-streaming på Kvindeliga.dk, hvor du også altid kan følge de seneste nyheder fra Gjensidige Kvindeliga.

TV-kampe, de tre første runder:

I de tre første spillerunder er følgende kampe valgt til at blive Super-Matcher og TV-kampe: Lørdag 28. marts Kl. 12.00: KoldingQ -Fortuna Hjørring. Lørdag 04. april Kl. 12.00: Fortuna Hjørring – VSK Aarhus. Lørdag 18. april Kl. 12.00. FC Thy/Thisted Q – KoldingQ.