Større jævnbyrdighed og tilskuerfremgang

Forårssæsonen i 3F ligaen med mesterskabsspil og kval-spil viste på flere parametre fremgang og en positiv udvikling for dansk kvindefodbold: Generelt var der større jævnbyrdig at spore og antallet af spændende kampe med mindre målforskel i resultaterne var stigende. Ingen hold gik ubesejrede igennem 3F ligaens slutspil, og i kval-spillet demonstrerede klubberne fra toppen af 1. division stor styrke over for bundklubberne fra ligaen.

”Ganske vist endte Fortuna og Brøndby – helt fortjent – på de to øverste medaljepladser og kvalificerede sig til CL, men både VSK og KoldingQ formåede undervejs at besejre de to tophold, og i de fleste slutspils-kampe var der masser af spænding om slutresultatet. Det er tydeligt, at spillerne fra alle klubber i højere grad tror på chancen for point, når de går ind til en slutspilskamp,” lyder vurderingen fra KDFs turneringsansvarlige, John Walsh.

Han glæder sig også over, at kval-spillet, efter få års eksistens, virkelig er blevet en sportslig succes med hårde kampe mellem ambitiøse klubber, der går benhårdt efter at sikre sig en af to pladser med oprykning til ligaen:

”Da vi startede kval-ligaen var der flere kritiske røster fremme om 1. div. klubbernes muligheder og motivation for sportsligt at matche holdene fra 3F ligaens 7. og 8. plads. Men heldigvis har vi oplevet, at flere og flere klubber i 1. division har sportslige ambitioner og er parate til at geare deres organisation og set-up til ligaen – og kval-spillet ligner nu et rigtigt stærkt turneringsprodukt,” tilføjer John Walsh.

Stor tilskuerfremgang

Gennem flere år har klubbernes kommercielle ledere stået i spidsen for initiativer med det mål at få flere tilskuere til kampene i 3F ligaen – og det har skabt en stor forholdsmæssig fremgang i både grundspil, kval-spil og medaljeslutspillet, som det fremgår af tallene nedenfor:

Grundspil

2016/17: Gsm: 133

2017/18: Gsm: 159

%-ændring: 20% stigning

Kval.spil

2016/17: Gsm: 82

2017/18: Gsm: 126

%-ændring: 54% stigning

MedaljeSlutspil

2016/17: Gsm: 151

2017/18: Gsm: 254

%-ændring: 68% stigning

Fra de enkelte kampe kan vi nævne, at FC Thy-ThistedQ samlede 521 tilskuere til kampen mod Greve, mens der var 1.023 tilskuere til sidste rundes kamp mellem Fortuna og Brøndby i Hjørring.

”Stigningen er nok en kombination af en ”landsholdseffekt” og den indsats, som klubberne og DBU sammen har gjort for at øge tilskuertallet gennem længere tid. Vi er selvfølgelig langtfra i mål – men de gode tal gi’r jo mod på at fortsætte,” understreger projektkoordinator Steen Klingenberg fra DBU.

Nyheder fra bold.dk