Tilskuerne tilbage i Gjensidige Kvindeligaen!

Fra og med runde 2, der spilles lørdag 13. juni, får hjemmeholdene i Gjensidige Kvindeligaens medaljeslutspil og kvalifikationsspil igen mulighed for at give op til 500 tilskuere adgang til de spændende kampe om DM-titel, Champions League-pladser, medaljer og pladserne i næste sæsons Kvindeliga. I lighed med herrernes Superliga og Nordis Bet liga skal klubbernes følge en særlig tilskuer-protokol, der skal minimere risikoen for spredning af Corona-smitte, og denne protokol stiller bl.a. krav om, at alle tilskuere skal kunne tildeles siddeplads. Alle klubber, der følger tilskuer-protokollen, kan spille med tilskuere i resten af medalje-slutspillet og kvalifikationsspillet.

“Tilskuere på tribunen er med til at skabe den særlige stemning omkring en fodboldkamp, som vi alle har savnet hele foråret. Derfor er det rigtig positivt, at vi nu igen kan få tilskuere til kampene i Gjensidige Kvindeligaen – naturligvis under den forudsætning, at protokollen efterleves. Forhåbentlig bli’r det en succes, at vi nu kan afvikle de mange spændende og altafgørende kampe i såvel medaljeslutspillet som kvalifikations-spillet med tilskuere på tribunen,” si’r ligachef Nicolai Kaas.

Runde 2 Super-Match, der vises LIVE lørdag 13. juni kl. 14 på Discovery-kanalen Eurosport 2, streaming-tjenesten Dplay og på Sport LIVE er Fortuna Hjørring på hjemmebane mod VSK Århus. De to øvrige kampe i 2. runde er KoldingQ-FC Nordsjælland og FC Thy-Thisted Q mod Brøndby.

Køb adgang til TV-kampe

De folk, der ikke har Eurosport 2 i deres normale TV-pakke, kan lige nu købe et måneds-abonnement på Dplay www.dplay.dk/sport til en specialpris af 99 kr. og dermed få adgang til alle TV-kampene i medaljeslutspillets 5 runder. De øvrige kampe kan streames LIVE på Kvindeliga.dk og det gælder også en række kampe fra Kvalifikations-spillet.

Gjensidige Kvindeligaen afgøres her i juni over en 5-runde turnering i forhold til, hvem der bliver Dansk Mester, får medaljer, skal spille Champions League og hvilke to klubber, der kvalificerer sig til næste sæsons grundspil i Kvindeligaen. Det er DBUs bestyrelse, der efter indstilling fra Kvindeligaudvalget KLU har besluttet turneringsformen for afslutningen af Kvindeligaen, efter at Corona-krisen har umuliggjort fodbold i Danmark og resten af Europa de sidste par måneder. Bestyrelsen besluttede samtidig, at suspendere DBU to øvrige eliterækker på kvindesiden, 1. division og U18 DM Piger.

Baggrunden for, at Gjensidige Kvindeligaen nu heldigvis får en sportslig afgørelse på en helt udsædvanlig sæson er, at regeringen prioriterer ligestilling mellem den bedste herre-fodboldrække og den bedste kvindefodbold-række i Danmark og allerede 9. maj besluttede, at Gjensidige Kvindeligaen skal regnes som “professionel sport”. Det skete op opfordring fra både Kvindedivisionsforeningen og DBU.

Fantastisk positivt, at ligaen afgøres på banen

“Det er fantastisk positivt, at vi i Danmark nu får afsluttet kampen om medaljer, placeringer og oprykning på ude på stadions og ikke ved et skrivebord. Sæson 2019/20 er jo premieresæson for Den Ny Kvindeliga, og samtidig det første år i samarbejdet med vores nye hovedpartner, Gjensidige Forsikring. Sammen med Tyskland er Danmark et af de få lande i Europa, hvor de bedste kvindefodboldrækker er kommet i gang til glæde for spillere, trænere, klubber, fans og medierne – og ser vi på andre idrætsgrene som fx håndbold er billedet endnu værre. Det skal vi huske at glæde os over i en situation, hvor vi må spille et reduceret program og indtil videre uden tilskuere på stadions grønsværen,” understreger Kvindedivisionsforeningens formand, Kim Kjærhus.

De 12 klubber i Kvindeligaens medalje- og kval-spil har gennem de sidste par uger trænet efter den protokol, som Divisionsforeningen og DBU har udarbejdet for fuld-kontakt træning, og protokollen for kamp-afvikling er nu også sent ud til klubberne fra DBU. Herefter venter Corona-test af samtlige spillere, trænere og andre “on-pitch-crew” i op til 6 gange i turneringsperioden.

Kampprogrammet for såvel medaljeslutspillet og kvalifikations-spillet kan ses på Kvindeliga.dk.

KDFs bestyrelse vil løbende informere vores klubber om de konsekvenser udviklingen af Corona-krisen har for vores klubber og de kvinde-eliteturneringer, som vi har medansvar for. Det sker via mail-kommunikation direkte til kvindeklubbernes formænd og via opdateringer af nærværende artikel + tilføjelser af nye, når det er relevant.