TV-kampen FC Nordsjælland-Fortuna åbner Gjensidige Kvindeligaen!

Det bliver et brag af en topkamp mellem FC Nordsjælland og Fortuna Hjørring på Right To Dream Park, der lørdag 6. juni kl 14.00 åbner Gjensidige Kvindeligaens medaljeslutspil. Ligaens førerhold kommer til Farum med et forspring på 4 point til FCN på 3. pladsen, så hjemmeholdet har kviven på struben fra start – kun en sejr tæller, hvis de ambitiøse liga-debutanter for alvor skal melde sig ind i kampen om DM-titlen og en plads i Champions League. Kampen bliver den første, der vises LIVE på Discovery-kanalen Eurosport 2, streaming-tjenesten Dplay og på Sport LIVE. 1. rundes to øvrige kampe i medalje-slutspillet er Brøndby-Kolding Q og VSK Århus-FC Thy/Thisted Q.

“Vi ku’ ikke have ønsket os en bedre premierekamp: Kan vi besejre Fortuna er kampen om mesterskabet åbnet på vid gab – og omvendt er vi færdige med en Fortuna-sejr. Mine spillere er i hvert fald topmotiverede, og så må vi se, hvem der bedst håndterer det mentale pres – men vi har i hvert fald ikke prøvet at tabe til Fortuna i denne sæson,” understreger FCNs cheftræner Brian Sørensen før mødet med den klub, han stod i spidsen for gennem 5 1/2 sæson.

De folk, der ikke har Eurosport 2 i deres normale TV-pakke, kan lige nu købe et måneds-abonnement på Dplay www.dplay.dk/sport til en specialpris af 99 kr. og dermed få adgang til alle TV-kampene i medaljeslutspillets 5 runder. De øvrige kampe kan streames LIVE på Kvindeliga.dk og det gælder også en række kampe fra Kvalifikations-spillet.

Gjensidige Kvindeligaen afgøres her i juni over en 5-runde turnering i forhold til, hvem der bliver Dansk Mester, får medaljer, skal spille Champions League og hvilke to klubber, der kvalificerer sig til næste sæsons grundspil i Kvindeligaen. Det er DBUs bestyrelse, der efter indstilling fra Kvindeligaudvalget KLU har besluttet turneringsformen for afslutningen af Kvindeligaen, efter at Corona-krisen har umuliggjort fodbold i Danmark og resten af Europa de sidste par måneder. Bestyrelsen besluttede samtidig, at suspendere DBU to øvrige eliterækker på kvindesiden, 1. division og U18 DM Piger.

Baggrunden for, at Gjensidige Kvindeligaen nu heldigvis får en sportslig afgørelse på en helt udsædvanlig sæson er, at regeringen prioriterer ligestilling mellem den bedste herre-fodboldrække og den bedste kvindefodbold-række i Danmark og allerede 9. maj besluttede, at Gjensidige Kvindeligaen skal regnes som “professionel sport”. Det skete op opfordring fra både Kvindedivisionsforeningen og DBU.

Fantastisk positivt, at ligaen afgøres på banen

“Det er fantastisk positivt, at vi i Danmark nu får afsluttet kampen om medaljer, placeringer og oprykning på ude på stadions og ikke ved et skrivebord. Sæson 2019/20 er jo premieresæson for Den Ny Kvindeliga, og samtidig det første år i samarbejdet med vores nye hovedpartner, Gjensidige Forsikring. Sammen med Tyskland er Danmark et af de få lande i Europa, hvor de bedste kvindefodboldrækker er kommet i gang til glæde for spillere, trænere, klubber, fans og medierne – og ser vi på andre idrætsgrene som fx håndbold er billedet endnu værre. Det skal vi huske at glæde os over i en situation, hvor vi må spille et reduceret program og indtil videre uden tilskuere på stadions grønsværen,” understreger Kvindedivisionsforeningens formand, Kim Kjærhus.

De 12 klubber i Kvindeligaens medalje- og kval-spil har gennem de sidste par uger trænet efter den protokol, som Divisionsforeningen og DBU har udarbejdet for fuld-kontakt træning, og protokollen for kamp-afvikling er nu også sent ud til klubberne fra DBU. Herefter venter Corona-test af samtlige spillere, trænere og andre “on-pitch-crew” i op til 6 gange i turneringsperioden.

Kampprogrammet – herunder Super-Matches på TV ligger nu fast og kan ses på Kvindeliga.dk.

Vi vil løbende informere   

KDFs bestyrelse vil løbende informere vores klubber om de konsekvenser udviklingen af Corona-krisen har for vores klubber og de kvinde-eliteturneringer, som vi har medansvar for. Det sker via mail-kommunikation direkte til kvindeklubbernes formænd og via opdateringer af nærværende artikel + tilføjelser af nye, når det er relevant.

Der udover står KDFs bestyrelse naturligvis til rådighed via mail og telefon – find vores kontaktinfo her:https://kvindediv.dk/bestyrelsen