1. Division

1.division er Danmarks næsthøjeste kvindefodboldrække. Den består i grundspillet af i alt 16 hold fordelt med 8 i østkredsen og 8 i vestkredsen. Som noget nyt fra sæsonen 2017/18 kan op til 4 af Kvindeligaklubbernes 2. hold spille i 1. division, hvis de sportsligt kvalificerer sig til det.

De to puljer med hver 8 hold spiller alle mod alle ude og hjemme, i alt 14 kampe. De 2 øverste hold i hver af grundspillets to kredse kvalificerer sig til at spille i Kvalifikationsrækken i foråret sammen med de 2 nederst placerede hold i Kvindeligaen grundspil.

De 6 hold spiller alle mod alle, hjemme og ude, i alt 10 kampe – de to højeste placerede hold spiller i Kvindeligaen næste sæson, mens de 4 nederste forbliver i 1. division.

De 12 nederst placerede hold i 1. divisions grundspil deltager i slutspillet fordelt med 6 hold i østkredsen og 6 hold i vestkredsen, der mødes alle mod alle hjemme og ude. De 6 klubber i hver af slutspillets kredse starter med henholdsvis 10-8- 6-4- 2 og 0 point efter deres placering i grundspillet og mødes alle mod alle både hjemme og ude, i alt 10 kampe.

Nummer 5 + 6 i hver af 1. divisionsslutspillets to kredse rykker ud af 1. division og ned i Kvindeserien, mens de 4 højest placerede klubber i Kvindeserien rykker op i 1. diovision.

Se den aktuelle stilling, kampprogram, topscorerliste mv i 1. divisions grundspil her for henholdsvis østkredsen og vestkredsen her: Puljeoversigt

* FOTO Hansen