1. Division

Bemærk – Ny 1. divisions turnering p.g.a. af ikke færdigspillet slutspil i 1. division og ingen oprykningsspil fra Kvindeserien, hvilket betød at DBUs bestyrelse vedtog , at der kun er 4 oprykkere og ingen nedrykkere.

Derfor spilles turneringen som følgende:

Efteråret:

1.division er Danmarks næsthøjeste kvindefodboldrække. Den består i grundspillet af i alt 20 hold fordelt med 2 pulje med hver 5 hold i østkredsen og 2 pulje med hver 5 hold i vestkredsen.

De 4 puljer med hver 5 hold spiller alle mod alle ude og hjemme, i alt 8 kampe. De 2 øverste hold i hver pulje i henholdsvis øst og vest, går videre til et mini slutspil om to pladser i Gjensidige Kvalifikationsrækken. De resterende 3 hold fra hver pulje spiller i henholdsvis øst og vest om kvalifikation og point som de medtager over i 1. divisions slutspillet som afvikles i foråret 2021.

 

Foråret:

Kvalifikationsrækken

De 6 hold, 2 fra henholdsvis øst og vest og 2 nedrykkere fra Kvindeligaens gryundspil. spiller alle mod alle, hjemme og ude, i alt 10 kampe – de to højeste placerede hold spiller i Kvindeligaen næste sæson, mens de 4 nederste forbliver i 1. division.

1. Division slutspil

De 16 nederst placerede hold i 1. divisions grundspil deltager i slutspillet fordelt med 8 hold i østkredsen og 8 hold i vestkredsen, der mødes alle mod alle hjemme og ude. De 8 klubber i hver af slutspillets kredse starter med henholdsvis 10-8-7- 6-4-3- 2 og 0 point efter deres placering i grundspillet og mødes alle mod alle både hjemme og ude, i alt 14 kampe.

Nummer 5 + 6 i hver af 1. divisionsslutspillets to kredse rykker ud af 1. division og ned i Kvindeserien, mens de 4 højest placerede klubber i Kvindeserien rykker op i 1. division.

Se den aktuelle stilling, kampprogram, topscorerliste mv i 1. divisions grundspil her for henholdsvis østkredsen og vestkredsen her: Puljeoversigt

* FOTO Hansen