Champions League

UEFAs internationale klubturnering for kvinder blev startet under navnet UEFA Womens Cup i 2001/02, men skiftede i 2009 navn til UEFA Womens Champions League. Turneringen indledes med et kvalifikationsspil i grupper for mesterholdene i de lavere rangerende lande i Europa. De 8 bedste klubber kvalificerer sig sammen med mesterklubberne og sølvinderne fra de 12 øverst rangerende lande til den egentlige cup-turnering for de 32 bedste klubber.

Danmark har de sidste mange år været repræsenteret i Womens CL af Fortuna Hjørring og Brøndby, og de to klubber har hentet så mange point i turneringen, at Danmark p.t. ligger placeret på 6. pladsen blandt de 12 lande der har 2 hold med i turneringen. Rangeringen bygger på resultaterne i WCL gennem de seneste 5 sæsoner.

Fortuna Hjørring opnåede klubbens bedste resultat tilbage i 2003, hvor klubben efter sejr over Arsenal Ladies nåede frem til finalen men tabte over 2 kampe til Umeå fra Sverige. Brøndbys bedste resultat kom i 2014/15, hvor klubben efter at have ekspederet dansker-klubben Linköping FC ud nåede frem til semifinalen mod tyske 1. FFC Frankfurt, hvor de blå-gule dog tabte klart.

Du kan læse med om UEFA Womens Champions League her.

Franske Olympique Lyon vandt for 3. gang i træk Womens Champions League i 2018