UEFA Womens Champions League

UEFAs internationale klubturnering for kvinder blev startet under navnet UEFA Womens Cup i 2001/02, men skiftede i 2009 navn til UEFA Womens Champions League. Turneringen indledes med et kvalifikationsspil i grupper for mesterholdene i de lavere rangerende lande i Europa. Klubberne fra de 10 højest rangerende nationale ligaer – herunder Danmark – har to hold med i den egentlige cup-turnering for de 32 bedste klubber. Fra og med sæsonen 2021/22 indfører UEFA et helt nyt gruppespils-koncept for WCL med kun 16 hold i puljespillet og 2 kvalifikationsrunder før puljespillet. P.t. ser Danmark ikke ud til at få “fødte” deltagere i puljespillet.

Danmark har de sidste mange år været repræsenteret i Womens CL af Fortuna Hjørring og Brøndby, og de to klubber har hentet så mange point i turneringen, at Danmark p.t. ligger placeret på 6. pladsen blandt de 10 lande der har 2 hold med i turneringen. Rangeringen bygger på resultaterne i WCL gennem de seneste 5 sæsoner.

Fortuna Hjørring opnåede klubbens bedste resultat tilbage i 2003, hvor klubben efter sejr over Arsenal Ladies nåede frem til finalen men tabte over 2 kampe til Umeå fra Sverige. Brøndbys bedste resultat kom i 2014/15, hvor klubben efter at have ekspederet dansker-klubben Linköping FC ud nåede frem til semifinalen mod tyske 1. FFC Frankfurt, hvor de blå-gule dog tabte klart.

Du kan læse med om UEFA Womens Champions League her.