Corona (COVID-19)

De to bedste turneringsrækker i dansk kvindefodbold, nemlig Kvindeligaen og 1. Division – tilsammen Kvinde-DM – er af Kulturministeriet defineret som tilhørende erhvervet “professionel idræt” på linie med andre elite-sportsgrene i Danmark fx. 3F Superligaen for herrer og Håndboldligaerne.

Det betyder, at de p.t. 28 hold i Kvinde-DM er fritaget for de igangværende COVID-19 restriktioner, specielt omkring forsamlingsforbuddet og derfor har lov til at træne og spille træningskampe, hvis det gøres på en måde, så risikoen for Covid-19 smitte begrænses mest muligt – og aktiviteterne alene omfatter spillere og stabsmedlemmer, der er en del af klubbens 1. holds trup.

DBU og KDF har derfor udarbejdet en Corona-protokol som dækker opstart af træningen og afvikling af træningskampe i foråret 2021. Protokollen kan se i højre kolonne sammen med øvrige relevante dokumenter.

Har du spørgsmål om Corona-Protokollen eller bilagene kan du kontakte KDFs kommunikationschef Jesper Raabo på 2082 7098 eller ligachef Nicolai Kaas, DBU 4056 3698.

Protokoller og dokumenter til download


Protokoller

Corona-Protokol for træning og træningskampe i Kvinde-DM, forår 2021

Øvrige dokumenter

Bilag A – Selvevalueringsskema Covid-19 Kvinde-DM
Bilag B – Sundhedsstyrelsens definition af “nære kontakter”
Brev fra Kulturministeriet om indplacering af 1. division kvinder