1. Division

 

Foråret 2021:

DBUs bestyrelse vedtog i november 2020 et forslag til nye kvindeturneringer som KDF har været med til at udarbejde i Divisionsudvalget. Det betyder at man fra sommeren 2021 skal spille med en ny landsdækkende 1. division med 8 hold i og 2 nye, henholdsvis Øst og Vest, 2. Divisioner med hver 7 hold. De betyder at man også ændre forårets slutspil for at spille sig ind i de nye turneringer. Læs mere om ændringerne herunder.

Kvalifikationsspillet

De 6 hold, 2 fra henholdsvis øst og vest og 2 nedrykkere fra Kvindeligaens grundspil, spiller alle mod alle, hjemme og ude, i alt 10 kampe. De to højeste placerede hold spiller i Kvindeligaen næste sæson, mens de 4 nederste placeres i den nye landsdækkende 1. division.

1. Division slutspil

Slutspillet i 1. Division er stadig opdelt i to puljer, henholdsvis Øst og Vest. Grundet efterårets specielle Corona turnering er der 8 hold i hver pulje. De to af holdene kommer fra efterårets Øst/Vest Mini slutgrundspil og de får henholdsvis 10 og 8 point med ind i den nye turnering. De resterende 6 hold kommer fra 1. division grundspillet Øst/Vest og her får klubberne 7-6-4-3-2 og 0 point med ind i turneringen alt efter placering. Alle hold mødes alle mod alle ude og hjemme. 14 kampe i alt.

Nummer 1 og 2 i henholdsvis Øst/Vest 1. Division slutspil forbliver i den nye landsdækkende 1.division, mens nummer 3-4-5-6-7 rykker i den nye 2. Division, henholdsvis Øst og Vest. Nummer 8 rykker ned i Kvindeserien, henholdsvis Øst og Vest.

Fra Kvindeserien, henholdsvis Øst og Vest, kommer der 2 hold op i hver af de nye 2. divisioner.

Se de aktuelle stillinger, kampprogram, topscorerliste mv i 1. division her: Puljeoversigt