UEFA Womens Champions League

UEFAs internationale klubturnering for kvinder blev startet under navnet UEFA Womens Cup i 2001/02, men skiftede i 2009 navn til UEFA Womens Champions League. Turneringen indledes med et kvalifikationsspil i grupper for mesterholdene i de lavere rangerende lande i Europa. Klubberne fra de 10 højest rangerende nationale ligaer – herunder Danmark – har to hold med i den egentlige cup-turnering for de 32 bedste klubber. Fra og med sæsonen 2021/22 indfører UEFA et helt nyt gruppespils-koncept for WCL med kun 16 hold i puljespillet og 2 kvalifikationsrunder før puljespillet. P.t. ser Danmark ikke ud til at få “fødte” deltagere i puljespillet.

Danmark har de sidste mange år været repræsenteret i Womens CL af HB Køge, Fortuna Hjørring og Brøndby, og de to klubber har hentet så mange point i turneringen, at Danmark p.t. ligger placeret på 6. pladsen blandt de 10 lande der har 2 hold med i turneringen. Rangeringen bygger på resultaterne i WCL gennem de seneste 5 sæsoner.

I løbet af sæsonen 2021/2022 deltog HB Køges kvindelige fodboldhold i gruppespillet i Champions League. Det var en bemærkelsesværdig præstation for holdet, da de trådte ind på den store europæiske scene og konkurrerede mod nogle af de bedste hold i kvindefodboldverdenen. 

Du kan læse med om UEFA Womens Champions League her.