Divisionsforeningen

Herredivisionsforeningen er KDFs pendant på herresiden i dansk fodbold og repræsenterer klubberne i 3F Superliga, NordicBet ligaen og 2. Division. Divisionsforeningen har med stor dygtighed udviklet og udnyttet de mediemæssige og kommercielle værdier i danske herrefodboldbold siden starten på professionel fodbold i Danmark i 1978.

I dansk kvindeelitefodbold kan vi drage nytte af de mange erfaringer, som herredivisionsklubberne har gjort de seneste årtier omkring udvikling af klubberne og ligaen. Samtidig er der oplagte muligheder for kommercielle samarbejdsmodeller mellem eliteklubber på herre- og kvindesiden – og både i Danmark og internationalt oplever vi, at flere og flere topklubber i Europa engagerer sig direkte i kvindefodbold med egne hold i de bedste kvindeligaer.

I Danmark er der i øjeblikket tre herreklubber, der har fuldt-ejede hold i Gjensidige Kvindeligaen: FC Nordsjælland, AGF og HB Køge, og der er etableret et løbende samarbejde mellem Divisionsforeningen og Kvindedivisionsforeningen om at øge antallet af herre-klubber, der har fuldt-ejede hold i Kvindeligaen eller 1. division. På lidt længere sigt vil dette også kunne indbefatte et organisatorisk og kontormæssigt samarbejde.