Ungdom - Piger

DBU’s Klublicenssystem for Ungdom-Piger har som mål at styrke talentudviklingsmiljøerne i eliteklubberne og optimere talentspillernes udvikling både fodboldmæssigt og civilt i bl.a. i forhold til uddannelse.

Klublicenssystemet skal medvirke til at forbedre klubbernes ledelser både administrativt og sportsligt, så vi i fremtiden udvikler endnu flere og bedre fodboldspillere til gavn for både eliteklubberne og landsholdene.

DBU har i november 2020 vedtaget en ny licens 2.0 for Ungdom – Piger som blandt andet betyder at Ungdoms DM turneringerne udvides fra kun at være U18 rækken til nu også at få en landsdækkende U16 række. Selve Ungdoms-licens 2.0 er bygget op omkring et stjernesystem som i sin grundidé er hentet fra drenge-siden med én, to og tre stjerner, der så kan nuanceres med ”halve stjerner” ud fra den kvalitative score, som  klubben opnår i auditeringen. Ud over en række krav til fx træneruddannelse, organisation, træningsfaciliteter mv skal en klub som minimum have én halvtidsansat person – Head of Coaching eller U16 cheftræner – for at opnå minimumsniveauet én stjerne, mens to stjerner kræver fx 3 halvtidsansatte i klubbens sportslige organisation. 

Du kan læse mere om licensmanualerne til Ungdom – Piger her:
Ungdomslicensmanualer Piger

For at få lov til at spille i Ungdoms DM turneringerne skal en klub være licensgodkendt.

Det er DBUs Kvindeelite-udvalg (KEU), der behandler klubbernes licensansøgninger og tildeler licens og det sker typisk medio april.

KDFs medlemmerne af KEUs licensudvalg er: Jan Borre, Bent Andersen og Anna Larsen.

Hvis en klub ikke bliver tildelt licens kan den appellere afgørelsen til DBUs Licensappeludvalg.