DBU

Som interesseorganisation for de danske Kvindeelite fodboldklubber er Kvindedivisionsforeningen og eliteklubberne medlemmer af DBU. DBUs politiske og administrative organisation er samtidig KDFs vigtigste samarbejdspartner. Du kan læse mere om KDFs repræsentation og arbejde i DBUs organer, udvalg og grupper her Repræsentation i DBU, og opbygningen af DBUs Administration her.

I foråret 2017 indgik DBU og KDF en historisk Samarbejdsaftale, der bl.a. fastlægger de fælles rettigheder til Kvinde-DM og de enkelte kampe i DBUs eliteturneringer. Aftalen blev fornyet i foråret 2019 under hensyntagen til DBUs nye politiske struktur og samarbejdet mellem DBU og KDF om etablering af Den Ny Kvindeliga og opbygning af en liga-organisation.

Samarbejdsaftalen sikrer, at det er kvindeeliteklubberne, der har rettighederne til de enkelte kampe og dermed ejer de kommercielle rettigheder til fx TV-aftaler og sponsorater for Kvindeligaen akkurat som det er tilfældet i dansk herrefodbold. Samarbejdsaftalen fastlægger samtidig, at det er liga-chef Nicolai Kaas, der har hovedrollen i indgå kommercielle aftaler for Kvindeligaen med reference til Kvindeliga-udvalget (KLU). Fordelingen af provenuet aftales særskilt mellem DBU og KDF.

Du kan læse Samarbejdsaftalen fra 2019 i sin helhed her: Samarbejdsaftalen