Nicolai Kaas – chef for Den Ny Kvindeliga

DBU og Kvindedivisionsforeningen har ansat 46-årige Nicolai Kaas Nordstrøm som Ligachef for den bedste kvindelige fodboldrække i Danmark. Han tiltræder 1. marts og skal stå i spidsen for sportslig og kommerciel udvikling af Den Ny Kvindeliga, der får premiere ved sæsonstarten 2019/20 til august.

Den bedste fodboldrække for kvinder i Danmark skal over de kommende fem år løftes markant, så den får flere spændende kampe, langt flere tilskuere, bedre mediedækning – og dermed også bliver mere attraktiv for kommercielle partnere og sponsorer. Bag denne udviklingsplan står DBU, eliteklubberne og Kvindedivisionsforeningen med støtte fra UEFA – og første skridt på rejsen er ansættelse af den ny liga-chef, Nicolai Kaas.

Han kommer fra et job som kommerciel direktør i B93 og har tidligere haft lignende stillinger i Nordsjælland Håndbold og Charlottenlund Travbane/Dansk Hestevæddeløb, ligesom han har arbejdet på konsulentbasis med events og sponsorstrategier og været produktionsleder for TV3 Sporten og haft ansvar for live-dækningen af Superligaen og Champions League.

Nu skal klubfodbolden og ligaen udvikles
”Vi har valgt Nicolai Kaas på grund af hans meget omfattende og varierede erfaringer med udvikling af kommercielle partnerskaber i sportens verden. Siden Kvindelandsholdets EM-sølv i 2017 har vi oplevet en eksplosiv interesse for landsholdet – nu skal vi arbejde målrettet på, at Fodbolddanmark, medierne og erhvervslivet også får øjnene op for kvindefodbold på klubplan,” siger konstitueret direktør i DBU, Kenneth Reeh, der sidder i styregruppen bag kvindeliga-projektet.

Kvindeeliteklubberne/KDF har gennem de sidste par år været en engageret og aktiv part i udviklingen af Den Ny Kvindeliga bl.a. med inspiration fra nogle af de succesrige kvindeligaer i bl.a. Sverige, Tyskland og England:
”Med licenssystemet har kvindeeliteklubberne de senere år udviklet sig stærk på det sportslige set-up, men nu skal vi have hele tilskueroplevelsen og mediedækningen løftet, så vi kan få nogle stærke kommercielle og mediemæssige partnere ombord,” siger formand for Kvindedivisionsforeningen, Kim Kjærhus.

”Ambitiøse mål – men fundamentet er stærkt”
Den ny liga-chef ser frem til at tiltræde 1. marts, hvor han får masser at opgaver frem imod lanceringen af Den Ny Kvindeliga primo august:
”Der er sat nogle ambitiøse mål for ligaen, men jeg tror bestemt på, at vi kan komme i mål med dem. Vi har et ufattelig stærkt fundament, primært fordi både klubberne, DBU, Kvindedivisionsforeningen og UEFA virkelig vil projektet og fordi kvindefodbolden er i fremdrift over det meste af verden,” siger Nicolai Kaas.

Yderligere info:
DBU Kommunikation: Mia Kjærgaard, 4322 2261, miak@dbu.dk
Kvindedivisionsforeningen: Jesper Raabo, 2082 7098, jr@kvindediv.dk