Per Rud bliver den første direktør for Kvindedivisionsforeningen

Fra den 15. juli får Kvindedivisionsforeningen sit eget sekretariat. Den første direktør bliver Per Rud, der kommer fra et job som direktør i HB Køge.

Det bliver en erfaren fodboldleder, der skal stå i spidsen for Kvindedivisionsforeningen, som får sit eget sekretariat fra 15. juli 2024. Bestyrelsen i Kvindedivisionsforeningen har netop orienteret klubberne om, at den nye direktør bliver Per Rud, der kommer fra et job som CEO i HB Køge, hvor han har haft stor betydning for klubbens sportslige og kommercielle udvikling på såvel kvinde- og herresiden. Per Rud har derudover en fortid som landstræner for U17- og U19-piger og har de seneste år været aktiv i kvindeelite-udvalget og mange projekter om udvikling af kvindefodbold i Danmark.

Valget af Per Rud glæder Katja Moesgaard, forperson i Kvindedivisionsforeningen:

”Med Per Rud får vi en fantastisk respekteret fodboldpersonlighed, der har erfaring fra både kvinde- og herrefodbolden. Per Rud får som ny direktør ansvaret for, at vores nye, historiske strategiaftale med DBU omsættes til virkelighed og at vi sammen får udviklet Gjensidige Kvindeligaen,” siger Katja Moesgaard.

Per Rud glæder sig til det nye job og de mange udfordringer.

”Kvindefodbold er i en fantastisk udvikling, både i Danmark og i den store verden. Jeg glæder mig til at bidrage til udviklingen i kvindeelitefodbold og til, at de danske klubber bliver stærkere, både sportsligt og kommercielt. Talentarbejdet ude i klubberne danner basis for udviklingen af dansk kvindefodbold. Jeg tror på, at vi i fællesskab kan få sat turbo på en positiv udvikling ude i klubberne. Med mine erfaringer fra både HB Køge og andre poster håber jeg at kunne bidrage til en fortsat stærk udvikling af hele området,” siger han.

DBU og Kvindedivisionsforeningen har samtidigt underskrevet en ny, historisk strategiaftale, der frem til sommeren 2028 skal være grundlaget for den fortsatte udvikling af kvindeelite-området. Aftalen bygger på en fælles vision om at give Gjensidige Kvindeliga de bedste rammer for at udvikle sig både sportsligt, kommercielt og organisatorisk.