Ta’ ansvar – dansk kvindefodbolds fremtid på spil!

Efter en forrygende EM-slutrunde, hvor kvindelandsholdet med sølvmedaljer, sammenhold, begejstring og glæde og endelig fik det fortjente folkelige gennembrud, som vi har ventet på i årtier står spillerne, DBU og klubberne nu med en overhængende risiko for at konflikten om en ny landsholdsaftale ødelægger alle de positive fremtidsudsigter og med ét slag bomber dansk kvindefodbold tilbage til stenalderen!

Hvis ikke DBU og landsholdsspillerne nu finder sammen om en aftale, så VM-kval kampene mod Sverige og Kroatien bliver spillet er konsekvenserne uoverskuelige – sportsligt, men også for kvindefodboldens omdømme, udvikling og kommercielle muligheder i fremtiden både på landsholds- og klubniveau.

Kære landsholdsspillere og kære DBU-forhandlere!

Efter 20 møder og 8 måneders forhandlinger er det nu så små beløb og så få ting, der skiller jer – set i forhold til de negative konsekvenser en udeblivelse fra VM-kampene vil få. Vi opfordrer vi jer til at ta’ jeres ansvar for dansk kvindefodbold alvorligt, glemme de fastlåste positioner på begge sider af bordet og vise fleksibilitet: Mød nu ind i den landsholdslejr, få de sidste vigtige punkter i landsholdsaftalen på plads NU, se hinanden i øjnene og gi’ håndslaw på at detaljer og renskrivning kommer senere. Nu handler det om at koncentrere kræfter og mental fokus om en rigtig svær fodboldkamp mod et af verdens bedste hold, Sverige på udebane i Gøteborg, den første af to ”finaler” om en VM-plads.

Kvindedivisionsforeningen
Bestyrelsen

* Foto Anders Kjærby.