Kvindekommissionen

I april 2018 afleverede DBUs Kvindekommission sin afsluttende rapport med 10 konkrete anbefalinger til udvikling og styrkelse af dansk pige- og kvindefodbold, hvor af halvdelen vedrører elitefodbolden på landsholdsniveau og på klubplan.

Formand for Kvindekommissionen var den tidligere danske statsminister Helle Thorning-Schmidt. I formandskabet sad også nuværende TV-korrespondent i Tyskland og tidligere minister Lykke Friis og Christian Stadil, ejer og bestyrelsesformand for hummel.

For næstformand Lykke Friis er det essentielt, at DBU og herreklubberne gennemfører en holdningsændring og også tør satse mere på eliten:

”Danske klubber kan lære meget af storklubber som Manchester City, Barcelona, Juventus og Bayern München, der investerer massivt i kvindefodbolden for at styrke hele klubbens brand og gennemslagskraft. Men også DBU bør rykke sig. Når andre fodboldforbund satser benhårdt på kvindefodbold, må DBU også følge med – både på landsholds- og liga-niveau,” siger Lykke Friis.

Du kan læse Kvindekommissionens afsluttende rapport “Gå efter guldet” her.

* Lykke Friis og Birgitte Ladefoged fra Kvindekommissionen styrede en spændende debat om kvindefodboldens fremtid på DBU Repræsentantskabsmøde 2017. Foto Anders Kjærbye.